Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaj med avocado

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En riktig festpaj med en krämig lax- och avokadofyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som är 26 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet och förgrädda i 10 minuter.
  3. Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg över i pajskalet. Strö över strimlad lax och tärnad avokado.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, riven ost, hackad dill och peppar. Häll äggstanningen i formen och grädda i ca 45 minuter.
  5. Garnera pajen med citron och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.