Jättegod och matig varm sallad med spännande ingredienser.
Instruktioner
- Skala och grovtärna sötpotatis. Koka den i ca 15 minuter tills den är mjuk men ej mosig. Ta ur och låt kallna.
- Lägg kesella i en bunke. Riv ner apelsinskal och pressa i saften. Skala och finriv ingefära i bunken. Tillsätt citronmeliss. Blanda väl och ställ in i kylen.
- Kärna ur och hacka paprika. Skala och riv rotselleri. Bryt broccoli i mindre buketter. Skala och pressa vitlök.
- Hetta upp olja i panna på medelvärme. Fräs grönsaker och rotfrukter inklusive sötpotatisen i cirka 5 minuter. Rör om. Krydda med sambal oelek, salt, peppar, dragon och chili. Riv apelsinskal över och pressa ner saften. Ställ åt sidan.
- Ta bort skinn och ben från laxen. Tärna. Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Bryn laxen i cirka 5 minuter. Rör om försiktigt.
- Skala räkor och lägg i grönsakspannan. Lägg över laxen och tillsätt spenaten. Värm alltihop hastigt ett par minuter. Vänd runt och servera rätten varm med kall apelsinkesella.
Publicerat den
3 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar