Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas fikon- och vaniljmarmelad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Marmelad kan man göra även på vintern. Här är en god variant med fikon, apelsin och vanilj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyfta fikonen och skär bort skalet samt stjälken.
  2. Riv skal och pressa saft ur apelsinen.
  3. Blanda fikon, apelsinskal och apelsinsaft, delad och urskrapad vaniljstång, syltsocker och portvin i en kastrull och låt koka cirka 15 minuter tills bitarna faller sönder och kokat samman.
  4. Plocka upp vaniljstången och häll marmeladen i en desinficerad burk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Arkenstone 21 december 2009

    Lyyyxigt!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.