En brulé med ingefära som passar utmärkt till jul.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 90 grader varmluft.
- Finhacka ingefäran.
- Koka upp grädde och ingefära i en kastrull och låt svalna.
- Vispa ihop mjölk, äggulor och strösocker och vispa ner i grädden.
- Sila smeten och fyll en kanna.
Fyll portionsformar med smeten och lägg dem i ett vattenbad (i en ugnsform med kokt vatten upp till mitten av formarna).
- Grädda brulépuddingarna i cirka 2 timmar tills smeten har stannat. Låt svalna och kallna i kylen (gärna över natten).
- Strö cirka 1 msk strösocker på ytan av varje brulépudding, häll bort överflödet och bränn av dem en och en med en gasbrännare.
- Servera dem kalla med en kula vaniljglass.
Publicerat den
3 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Om man inte har varmluftsugn, hur många grader skall det då vara. evalisa