Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas ingefärsbrulé med vaniljglass

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En brulé med ingefära som passar utmärkt till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 90 grader varmluft.
  2. Finhacka ingefäran.
  3. Koka upp grädde och ingefära i en kastrull och låt svalna.
  4. Vispa ihop mjölk, äggulor och strösocker och vispa ner i grädden.
  5. Sila smeten och fyll en kanna. Fyll portionsformar med smeten och lägg dem i ett vattenbad (i en ugnsform med kokt vatten upp till mitten av formarna).
  6. Grädda brulépuddingarna i cirka 2 timmar tills smeten har stannat. Låt svalna och kallna i kylen (gärna över natten).
  7. Strö cirka 1 msk strösocker på ytan av varje brulépudding, häll bort överflödet och bränn av dem en och en med en gasbrännare.
  8. Servera dem kalla med en kula vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evalisas 16 november 2011

    Om man inte har varmluftsugn, hur många grader skall det då vara. evalisa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.