Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lemon och raspberry pound cake

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Härligt saftig kaka med goda smakkombinationer. Kakan är kompakt och håller sig saftig i flera dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 dl saft. Vispa smör och socker poröst och vitt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vänd ner det i smeten varvat med citronsaft, -skal och grädde. Vänd i hallonen.
  3. Häll smeten i en smord och bröad avlång form, 1½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 55 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 minuter. Vänd upp på ett fat och låt den kallna under formen.
  4. Glasyr: Vispa upp äggvitan lätt och blanda i florsocker och citronsaft.
  5. Bred glasyren över kakan och låt den stelna. Strö över hallon och garnera med mynta eller citronmeliss. Pudra över florsocker och skär kakan i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.