Härligt saftig kaka med goda smakkombinationer. Kakan är kompakt och håller sig saftig i flera dagar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 dl saft. Vispa smör och socker poröst och vitt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vänd ner det i smeten varvat med citronsaft, -skal och grädde. Vänd i hallonen.
- Häll smeten i en smord och bröad avlång form, 1½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 55 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 minuter. Vänd upp på ett fat och låt den kallna under formen.
- Glasyr:
Vispa upp äggvitan lätt och blanda i florsocker och citronsaft.
- Bred glasyren över kakan och låt den stelna. Strö över hallon och garnera med mynta eller citronmeliss. Pudra över florsocker och skär kakan i skivor.
Publicerat den
19 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar