Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lenkans mumsiga Höstgryta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ett hopkok av några favoritsmaker som blev jättelyckat! Kan serveras med antingen ris eller klyftpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva filén i centimetertjocka skivor och platta ut dem lite lätt. Tärna fläsket och paprikan, hacka svampen så stort som du själv vill ha den och dela lökarna på mitten.
  2. Krydda filén lätt med vitlökspulver eller vitpeppar och stek den så den får färg, lägg undan och låt vila lite. Stek fläsket ganska hårt men inte svart. Fräs på svampen, paprikan och löken och lägg sedan grönsaker och svamp i en stekgryta.
  3. Täck med vatten och låt koka på medelvärme i 15 minuter. Lägg i köttbuljong och köttet och häll på mer vatten om det behövs. Koka i ytterligare 20 minuter på svag värme.
  4. Dra av grytan från plattan och rör ned grädden och senapen. Red av om du vill ha en krämigare konsistens och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.