De här frasiga små turkiska pizzorna behöver inte skämmas inför sina italienska släktingar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 50 grader.
- Rör ihop jästen med socker i en skål med 1 ½ dl ljummet vatten. Blanda i mjöl, ½ tsk salt, olja och yoghurt och rör ihop till en smidig deg. stäng av ugnen, ställ in den övertäckta degen och låt jäsa i ca 1 timme.
- Kärna ur paprikan, skölj och skär i små tärningar. Ansa salladslöken, skölj och skör i tunna ringar. Hacka timjan grovt.
Rista ett kryss i tomaterna, skålla i hett vatten och flå dm, skär i fjärdedelar och kärna ur. Skär dem i små tärningar.
- Hetta upp olja i en stekpanna, bryn lammfärsen tills den smular sig. Salta, peppra, ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 225 grader. Täck 2 plåtar med bakplåtspapper.
- Knåda degen, dela den i 8 delar, forma dem till avlånga platta bottnar, lägg på lammfärs, paprika, salladslök och tomat, lämna en kant runt om. Strö över timjan och kumminfrön, salta och peppra.
- Vik upp kanterna på degen så fyllningen hålls på plats. Lägg pizzorna på plåtarna, grädda dem gyllenbruna mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Skala löken, skär i tunna ringar, blanda med persiljan.
- Servera pizzorna med lök och persilja.
Publicerat den
1 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar