Musslor som i Ligurien vid den italienska nordvästkusten, med en matig vinsås som får fruktig smak av tomater och paprika.
Instruktioner
- Skölj och borsta musslorna i kallt rinnande vatten och ta bort eventuellt skägg. Släng alla musslor som inte sluter sig.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skålla tomaterna i kokande vatten och skala dem. Kärna ur dem och hacka fruktköttet grovt. Halvera och kärna ur paprikorna och skär dem i tunna strimlor.
- Hetta upp olja i en stor gryta och fräs lök, vitlök och paprika tio minuter. Tillsätt ströbröd och paprikapulver, blanda väl och fräs under omrörning två minuter. Häll i tomaterna, salta och peppra och låt puttra på svag värme tio minuter.
- Öka värmen, slå i vinet och koka upp. Lägg i musslorna och blanda väl. Lägg på lock och låt koka tio minuter. Skaka grytan då och då. Släng de musslor som inte har öppnat sig efter tio minuter.
- Ta persiljebladen av kvistarna och hacka bladen fint. Rör ner hälften av persiljan i grytan. Fördela musslor och sås i djupa tallrikar och strö över resten av persiljan.
Publicerat den
16 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar