Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Liguriska musslor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Musslor som i Ligurien vid den italienska nordvästkusten, med en matig vinsås som får fruktig smak av tomater och paprika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och borsta musslorna i kallt rinnande vatten och ta bort eventuellt skägg. Släng alla musslor som inte sluter sig.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skålla tomaterna i kokande vatten och skala dem. Kärna ur dem och hacka fruktköttet grovt. Halvera och kärna ur paprikorna och skär dem i tunna strimlor.
  3. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs lök, vitlök och paprika tio minuter. Tillsätt ströbröd och paprikapulver, blanda väl och fräs under omrörning två minuter. Häll i tomaterna, salta och peppra och låt puttra på svag värme tio minuter.
  4. Öka värmen, slå i vinet och koka upp. Lägg i musslorna och blanda väl. Lägg på lock och låt koka tio minuter. Skaka grytan då och då. Släng de musslor som inte har öppnat sig efter tio minuter.
  5. Ta persiljebladen av kvistarna och hacka bladen fint. Rör ner hälften av persiljan i grytan. Fördela musslor och sås i djupa tallrikar och strö över resten av persiljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.