Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lillys saffranskaka

 
Skriv ut

Den här långpannekakan är dekorativ att man gärna tar in hela kakan och skär den i bitar vid bordet. Och läcker är den. Lättbakad.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, bakpulver och socker. Finfördela smöret i blandningen så det blir grynigt. Vispa ihop mjölk, ägg och stött saffran och häll i mjölkblandningen. Arbeta snabbt ihop till en smet, som breds ut i en långpanna klädd med smort bakpapper, ca 25 x 35 cm. Stick ner tätt med skalade tunna äppelklyftor, strö över mandel, lite socker och lägg på en smörklickar här och var. Grädda i 225-250° 10-15 minuter. Täck med folie om kakan ser ut att bli för mörk. Skär bitar vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.