Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime - och kokosglass med chokladflagor

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ljuvlig festdessert, där de beska chokladflagorna matchar den sötsyrliga glassens mjälla konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman äggulor, socker och majsstärkelse. Låt kokosmjölken närma sig kokpunkten i en kastrull och vispa ner den i äggblandningen.
  2. Återbörda alltsammans till kastrullen och låt sjuda tills det tjocknar något. Häll över i en skål, täck med bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Rör ner limeskal och saft. Smält chokladen. Klipp ut två längder bakplåtspapper, 46 x 33cm.
  4. Fördela chokladen på arken och bred ut den så tunt som möjligt. Låt stå tills den nästan stelnat, placera därefter arken i kylskåp (de kan böjas något om det behövs).
  5. Vispa grädden löst. Rör ner den i äggkrämen och frys i 4–6 timmar tills den är genomkall men fortfarande inte stelfrusen.
  6. Massan kan också frysas i glassmaskin. Skala bort pappret från chokladplattorna och bryt upp dessa i småflagor. Skeda upp en fjärdedel av glassen i en frystålig skål, strö över en fjärdedel av chokladen och fortsätt varva glassmassa och choklad.
  7. Frys igen och servera glassen överpudrad med kakaopulver. Med ”ren choklad” avses mörk choklad med minst 60–70 procents kakaohalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.