- Serverar: 8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ljuvlig festdessert, där de beska chokladflagorna matchar den sötsyrliga glassens mjälla konsistens.
Instruktioner
- Vispa samman äggulor, socker och majsstärkelse. Låt kokosmjölken närma sig kokpunkten i en kastrull och vispa ner den i äggblandningen.
- Återbörda alltsammans till kastrullen och låt sjuda tills det tjocknar något. Häll över i en skål, täck med bakplåtspapper och låt svalna.
- Rör ner limeskal och saft.
Smält chokladen. Klipp ut två längder bakplåtspapper, 46 x 33cm.
- Fördela chokladen på arken och bred ut den så tunt som möjligt. Låt stå tills den nästan stelnat, placera därefter arken i kylskåp (de kan böjas något om det behövs).
- Vispa grädden löst.
Rör ner den i äggkrämen och frys i 4–6 timmar tills den är genomkall men fortfarande inte stelfrusen.
- Massan kan också frysas i glassmaskin.
Skala bort pappret från chokladplattorna och bryt upp dessa i småflagor.
Skeda upp en fjärdedel av glassen i en frystålig skål, strö över en fjärdedel av chokladen och fortsätt varva glassmassa och choklad.
- Frys igen och servera glassen överpudrad med kakaopulver.
Med ”ren choklad” avses mörk choklad med minst 60–70 procents kakaohalt.
Publicerat den
3 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar