En otroligt fräsch kombination med mör, limemarinerad biff, avokado och rucola.
Instruktioner
- Skär bort ev senor från biffarna och lägg dem i en grund form av glas eller porslin.
- Blanda 1 msk limesaft, olivolja, vitlök, salladslök och koriander i en mixer och mixa tills allt är finhackat. Häll kryddblandningen över biffarna, täck över med plastfolie och kyl tre timmar, vänd då och då.
- Halvera avokadon och kärna ur den. Gröp ur fruktköttet ur avokadon och lägg det i en skål. Tillsätt resten av limesaften, salt och peppar. Mosa och blanda väl till en slät kräm.
- Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp en grillpanna på hög värme. Stek biffarna 3-4 minuter på varje sida. Slå in biffarna i aluminiumfolie och låt dem vila 10 minuter. Slå in tortillabröden i aluminiumfolie och värm dem i ugnen cirka 10 minuter tills de är genomvarma.
- Lägg upp biff, avokadokräm, tortilla och rucola på ett fat eller på tallrikar.
Publicerat den
27 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar