Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limebiff med tortillabröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En otroligt fräsch kombination med mör, limemarinerad biff, avokado och rucola.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort ev senor från biffarna och lägg dem i en grund form av glas eller porslin.
  2. Blanda 1 msk limesaft, olivolja, vitlök, salladslök och koriander i en mixer och mixa tills allt är finhackat. Häll kryddblandningen över biffarna, täck över med plastfolie och kyl tre timmar, vänd då och då.
  3. Halvera avokadon och kärna ur den. Gröp ur fruktköttet ur avokadon och lägg det i en skål. Tillsätt resten av limesaften, salt och peppar. Mosa och blanda väl till en slät kräm.
  4. Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp en grillpanna på hög värme. Stek biffarna 3-4 minuter på varje sida. Slå in biffarna i aluminiumfolie och låt dem vila 10 minuter. Slå in tortillabröden i aluminiumfolie och värm dem i ugnen cirka 10 minuter tills de är genomvarma.
  5. Lägg upp biff, avokadokräm, tortilla och rucola på ett fat eller på tallrikar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.