Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limekaka med vaniljtäcke

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Ljuvliga rutor med len vaniljtopping

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget och vispa däremellan. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål. Tillsätt rivet limeskal och pressad limesaft samt mjölblandningen och grädden i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en liten långpanna ca 25x35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 25-35 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna.
  4. Rör smör, flor- och vaniljsocker till toppingen smidig. Blanda ner philadelphiaost, limeskal och-saft. Bred krämen över kakan och skär i snibbar. Garnera med limeskivor och limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.