Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingon- och marängpaj

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Knaprig botten, sötsyrlig fyllning och söta marängtoppar. En paj som har det mesta och underbart vacker att bjuda på. Glutenfri och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg alla ingredienser till pajbottnen utom vattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24-26 cm i diameter. Låt stå i frysen i 15 minuter. Förgrädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
  3. Sänk ugnsvärmen till 125 grader.
  4. Smält smöret till fyllningen. Rör ihop maizena med citrussaften. Vispa lätt ihop citrusblandningen med citrusskal, ägg och honung. Tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna till rumstemperatur. Strö lingonen över fyllningen.
  5. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält ca 5 minuter. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den svalnat, 5-10 minuter. Spritsa marängen över pajen och bränn av med brännare till gyllene färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.