Knaprig botten, sötsyrlig fyllning och söta marängtoppar. En paj som har det mesta och underbart vacker att bjuda på.
Glutenfri och laktosfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg alla ingredienser till pajbottnen utom vattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24-26 cm i diameter. Låt stå i frysen i 15 minuter. Förgrädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
- Sänk ugnsvärmen till 125 grader.
- Smält smöret till fyllningen. Rör ihop maizena med citrussaften. Vispa lätt ihop citrusblandningen med citrusskal, ägg och honung. Tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna till rumstemperatur. Strö lingonen över fyllningen.
- Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält ca 5 minuter. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den svalnat, 5-10 minuter. Spritsa marängen över pajen och bränn av med brännare till gyllene färg.
Publicerat den
20 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar