Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpannacotta - diabetes

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gräddig des­­sert med italienskt ur­­sprung som vi har reducerat fetthalten på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de 3 gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  2. Koka upp grädden med sötningsmedlet. Dra kastrullen från värmen och låt de avrunna gelatinbladen smälta under omrörning.
  3. Tillsätt yoghurten och fördela blandningen i fyra portions­skålar. Låt svalna och låt sedan skålarna stå i kylen i ca 30 minuter.
  4. Lägg gelatinbladet till garneringen i blöt i kallt vatten. Fördela ungefär 2/3 av lingonen på pannacottan, ca 1 dessertsked till varje.
  5. Lägg resten av bären i en kastrull tillsammans med vatten, lättströ och det avrunna gelatinbladet. Låt gelatinet smälta och fördela det sedan över pannacottan. Ställ in i kylen igen och låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.