En gräddig dessert med italienskt ursprung som vi har reducerat fetthalten på.
Instruktioner
- Lägg de 3 gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
- Koka upp grädden med sötningsmedlet. Dra kastrullen från värmen och låt de avrunna gelatinbladen smälta under omrörning.
- Tillsätt yoghurten och fördela blandningen i fyra portionsskålar. Låt svalna och låt sedan skålarna stå i kylen i ca 30 minuter.
- Lägg gelatinbladet till garneringen i blöt i kallt vatten. Fördela ungefär 2/3 av lingonen på pannacottan, ca 1 dessertsked till varje.
- Lägg resten av bären i en kastrull tillsammans med vatten, lättströ och det avrunna gelatinbladet. Låt gelatinet smälta och fördela det sedan över pannacottan. Ställ in i kylen igen och låt stelna.
Publicerat den
9 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar