Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonparfait

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 5 timmar 15 minuter
Skriv ut

Parfaiten behöver stå i frysen i 5 timmar, så det gäller att planera i god tid. Du kan med fördel göra den dagen innan den ska ätas. Glöm inte heller att ta fram parfaiten 15 minuter innan den ska ätas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna till vitt skum.Rör ner sötningsmedlet.
  2. Vispa grädden i en annan bunke.Vänd ner äggvispet i grädden.Tillsätt lingonen och dra fram och tillbaka med en gaffel så att smeten blir mer ripplad än blandad. Häll i en plastburk med lock.
  3. Låt parfaiten stå i frysen i 5 timmar.
  4. Ta fram den 15 minuter innan den ska serveras. Skölj bottnen på bunken i kallt vatten och lossa parfaiten ur formen.
  5. Skär i skivor med en vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.