Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonparfait på krispig botten

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den mjuka parfaiten får sällskap av en krispig botten som smakar kanel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen och blanda med kanel. Smält smöret och rör ner. Tryck ut kexblandningen i botten på en form med löstagbar kant.
  2. Vispa äggulorna hårt med florsockret. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistensen. Blanda 1 1/2 dl lingon med de vispade äggulorna och vänd ner grädden i äggblandningen.
  3. Häll smeten ovanpå kexbotten i formen. Frys 5-6 timmar. Ta ut och tina i kylskåp i ca 15 minuter före servering.
  4. Strö de resterande lingonen över och dekorera med citronmeliss.
  5. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.