En vacker rosa tårta med frisk smak av lingon. Med sin botten av smulade pepparkakor påminner den om cheesecake.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa pepparkakorna med smör i en matberedare.
Tryck ut smulorna i bottnen av en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter, klädd invändigt med bakplåtspapper.
- Grädda bottnen mitt i ugnen 8-10 minuter, tills den fått lite färg. Låt kallna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa lingonen med mixerstav eller i matberedare. Blanda lingonmoset med den kondenserade mjölken.
- Värm ca 1 dl av lingonsmeten i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i den varma smeten. Blanda ner gelatinblandningen i resten av smeten. Rör ner yoghurten och häll smeten i formen.
Låt stelna i kylen ca 6 timmar.
- Lossa tårtan ur formen. Lägg den sedan på ett fat och garnera med tårtljus, små pepparkakor och ev lingonris.
Publicerat den
14 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar