Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lisas mammas goda äppelpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Den bästa äppelpajen jag ätit!

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att skala och dela äpplena, antingen i kuber eller klyftor och lägg dom i en plastpåse. Strö över kanel och socker och blanda runt i påsen. Gör sedan "täcket", smält smöret. Blanda havregryn, socker och vetemjöl i en skål. Häll över det smälta smöret och blanda. Lägg äppelbitarna i en pajform och fördela degen jämt ovanpå. Grädda i mitten på ugnen i ca 20 minuter tills den fått fin färg på 200 grader. Servera med vaniljvisp och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.