Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lisens smulpaj med äpplen

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

God smulpaj med äpplen, farinsocker och kardemummakärnor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela äpplena och skär bort kärnhusen. Använd gärna en urkärnare men det går att göra med en kniv också.
  2. Skala halvorna och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna i en bunke och blanda dem med farinsocker och kanel.
  3. Stöt kardemummakärnorna i mortel om du inte har redan malda kärnor. Blanda ner dem i bunken med äppelklyftor.
  4. Skiva ner smör i en annan bunke. Häll ner farinsocker, havregryn och mjöl. Nyp ihop med fingrarna till en smulig deg.
  5. Sprid ut ungefär 2/3 av smuldeg i botten på formen. Fördela alla äppelklyftorna ovanpå och överst det sista av smuldegen. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
  6. Servera pajen lite ljummen med vaniljvisp, vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.