Vegetarisk sallad med härlig sötma från rotfrukter och russin, fin sälta från fetaost och citrusfräsch gremolata.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Skala och skär rotfrukterna i ca 3 cm stora bitar. Skala och skär löken i grova klyftor. Lägg rotfrukterna i en långpanna.
Ringla över 3 msk olivolja och blanda runt. Rosta 30-40 minuter i ugnen, tills de är mjuka.
Krydda med 2-3 tsk flingsalt och 2 krm peppar.
- Koka undertiden dinkeln enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och riv vitlöken till gremolatan. Blanda med citronskal och persilja. Rör i oljan.
Blanda de varma rotfrukterna med dinkel, russin och timjan.
Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp i en skål och smula över fetaosten.
Garnera ev med mynta. Servera gremolatan till.
Publicerat den
18 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar