Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen dinkel- och rotfruktsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk sallad med härlig sötma från rotfrukter och russin, fin sälta från fetaost och citrusfräsch gremolata.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i ca 3 cm stora bitar. Skala och skär löken i grova klyftor. Lägg rotfrukterna i en långpanna. Ringla över 3 msk olivolja och blanda runt. Rosta 30-40 minuter i ugnen, tills de är mjuka. Krydda med 2-3 tsk flingsalt och 2 krm peppar.
  2. Koka undertiden dinkeln enligt anvisningar på förpackningen. Skala och riv vitlöken till gremolatan. Blanda med citronskal och persilja. Rör i oljan. Blanda de varma rotfrukterna med dinkel, russin och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp i en skål och smula över fetaosten. Garnera ev med mynta. Servera gremolatan till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.