Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig bönsoppa från Toscana

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett rejält italienskt lantbröd passar att servera till soppan. På toskanskt vis kan man lägga brödet i soppan. Glöm ej att ringla olivolja över soppan vid serveringen, gör stor skillnad för smaken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötter och lök. Skiva morötter och selleri.
  2. Hacka löken.
  3. Fräs alltsammans i olivolja med hackad pepparfrukt i en stor gryta.
  4. Tillsätt vatten, buljongtärningar och krossade tomater. Koka under lock ca 20 min, späd ev. med mer vatten.
  5. Ta bort grova stjälkar från spenaten och skölj den noga. Lägg ned den i soppan tillsammans med bönorna.
  6. Koka ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt och eventuellt mer pepparfrukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.