Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lövbiff på klassiskt manér

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldigt gott utan att vara så märkvärdigt är lövbiff med mos, pepparrot och äggula. En gammal krogklassiker som står sig väl bland all den ”nya” maten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatismos: Koka de skalade potatisarna mjuka, häll av vattnet och stöt till mos eller kör med elvisp. Tillsätt mjölken och smöret under kraftig omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  2. Riv pepparroten grovt.
  3. Knäck äggen och ta vara på gulorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin.
  4. Krydda köttet med salt och peppar. Stek det hastigt i het stekpanna.
  5. Lägg upp moset och biffarna på varma tallrikar. Lägg på äggulorna, strö över pepparroten och dekorera med persilja.
  6. Servera saltgurka till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.