Väldigt gott utan att vara så märkvärdigt är lövbiff med mos, pepparrot och äggula. En gammal krogklassiker som står sig väl bland all den ”nya” maten.
Instruktioner
- Potatismos:
Koka de skalade potatisarna mjuka, häll av vattnet och stöt till mos eller kör med elvisp. Tillsätt mjölken och smöret under kraftig omrörning. Smaka av med salt och peppar.
- Riv pepparroten grovt.
- Knäck äggen och ta vara på gulorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin.
- Krydda köttet med salt och peppar. Stek det hastigt i het stekpanna.
- Lägg upp moset och biffarna på varma tallrikar. Lägg på äggulorna, strö över pepparroten och dekorera med persilja.
- Servera saltgurka till.
Publicerat den
14 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar