Bjud på en perfekt dessert med en god och lyxig gräddtårta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj och bröa en rund kakform, ca 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp på ett galler för att kallna.
- Fyllning:
Blanda mjölk, 1 ½ dl grädde, äggulor, socker och potatismjöl till fyllningen i en kastrull.
Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat och första bubblan syns.
Lyft bort kastrullen från värmen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg ner dem i den varma krämen. Rör tills gelatinet smält.
Ställ kastrullen i kallt vatten så att krämen kallnar.
Rör då och då.
- Vispa 2 dl grädde med vaniljsockret till ett fast skum och blanda ner i krämen.
- Garnering:
Dela kakan i tre bottnar.
Lägg ett lager kräm på två av bottnarna och lägg de mosade bären på krämen. Lägg ihop tårtan.
- Vispa grädden.
Bred lite grädde runt kanten och ovanpå tårtan.
Lägg resten i en spritspåse och spritsa grädden på tårtan.
Garnera med färska bär.
Publicerat den
22 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar