Mäktiga godingar fyllda med kolakräm och pekannötter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med pajskalet. Mixa smält smör, digestivekex, socker och salt i en matberedare till en smulig massa. Tryck ut kexsmulet i 8 minipajformer med löstagbar botten, ca 10 cm i diameter, och ställ på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Fyllning:
Smält smöret i en liten kastrull och låt svalna något. Rör ihop smöret med sirap, farinströ, ägg och salt till en jämn smet.
- Fördela de hela nötterna i formarna. Häll över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Lossa försiktigt pajerna ur formarna.
- Servera med färska fikon och vaniljglass eller lättvispad grädde smaksatt med rom och eventuellt vaniljpulver.
Publicerat den
10 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar