Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga små pekanpajer

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mäktiga godingar fyllda med kolakräm och pekannötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med pajskalet. Mixa smält smör, digestivekex, socker och salt i en matberedare till en smulig massa. Tryck ut kexsmulet i 8 minipajformer med löstagbar botten, ca 10 cm i diameter, och ställ på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Fyllning: Smält smöret i en liten kastrull och låt svalna något. Rör ihop smöret med sirap, farinströ, ägg och salt till en jämn smet.
  4. Fördela de hela nötterna i formarna. Häll över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Lossa försiktigt pajerna ur formarna.
  5. Servera med färska fikon och vaniljglass eller lättvispad grädde smaksatt med rom och eventuellt vaniljpulver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.