Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga viltbiffar med svampsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färsbiffar som påminner om Wallenbergare men med fin viltsmak. Både god och snabblagad. Om du skär potatisen i bitar så har du en helt färdig rätt på ca 20 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i bitar . Koka den mjuk. Kör det lätt tinade skavet till färs i en matberedare. Tillsätt blandfärs, äggulor, salt, peppar, senap och gelé. Späd med grädde och kör till en jämn smet.
  2. Forma den lösa färsen till 8 biffar på en skärbräda. Stek dem 2-3 minuter på varje sida i margarin.
  3. Häll av spadet från burksvampen. Skär den i bitar och fräs svampen några minuter i smör. Häll på såsen och smaka av med peppar och salt. Pressa potatisen och servera biffarna med potatis, sås och lite grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.