Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majbritts goda tårta

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

En underbart god tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitor och socker till en tjock smet. Vänd ner rispuffar. Bred ut smeten i en smord långpanna 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ungen i 125grader ca 1 tim.
  2. Stäng av värmen och låt kakan stå kvar ca 15 min i ungen.Stjälp upp den på ett galler och ta bort papperet medan kakan är varm.
  3. Blanda äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt grädde och mjöl. Sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna. Ta av kastrullen och klicka i smöret under omrörning. Smaksätt ev.med rivet apelsinskal och likör. Låt krämen kallna.
  4. Dela marängbottnen i 2 delar. Eller gör 2 och lägg ihop dem med dubbel sats av fyllningen. Vispa grädden tjock. Bred över tårtan.
  5. Smält chokladen, ringla den dekorativt över grädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.