Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majschips

 
Skriv ut

Gör dina egna majschips. Grunden är en tortillasdeg så det går lika bra att göra tortillas istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll majsmjölet i en skål. Häll i vattnet. Blanda degen med händerna tills den formar en boll. Dela den i 12 bitar och rulla varje bit till en boll. Platta ut varje boll och lägg dem enmellan 2 lager hushållsplast. Kavla ut dem tiill 18 cm stora rundlar. Täck över dem eftersom degen lätt torkar ut. Nu kan man välja att göra tortillas eller majschips.
  2. Tortillas: Värrm en tjockbottnad stekpanna på medelhög värme. Lägg i en tortilla och fräs 1 minut. Vänd sedan och fräs ytterligare 1 minut. Vänd igen till den första sidan och fräs ytterligare 30 sekunder, eller tills tortillan sväller lite men fortfarande är smidig. Gör likadant med resten.
  3. Majschips: Om du vill göra majschips, utgå ifrån degen som du gjorde innan tillagningen i stekpannan. Skär varje tortilla i 8 klyftor och dela dem på mitten. och lå dem torka i en timme. Fyll sedan en stor djup, stekpanna eller frityrgryta till hälften med majs eller vegetabilisk olja och värm den till ungefär 190 grader. Fritera chipsen i omgångar i 1 minut och rör en eller två gånger under tiden. Chipsen skall vara frasiga, men inte bruna.
  4. Lyft upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper och strö salt över. Chipsen bör ätas samma dag. Förvara i en lufttät behållare. Om man vill värma dem lägger man dem i en papperspåse och placerar i en varm ugn i 10 minuter. Ca 75 -100 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.