Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makaronigratäng

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En lättlagad variant på pastagratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält 2 msk smör i en kastrull, tillsätt mjöl och mjölk, låt stuvningen sjuda en stund och tillsätt makaronerna, låt svalna.
  3. Skär löken och paprikan i bitar. Dela broccolin i små klasar, förväll dem i lättsaltat vatten.
  4. Fräs lök, korv, skinka och kassler i smör och olivolja, låt det svalna.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, salta och peppra samt tillsätt rosmarin och den i bitar skurna paprikan.
  6. Blanda makaroner och de stekta ingredienserna med äggsmeten och lägg i broccolin.
  7. Häll allt i smord ugnsfast form och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills äggsmeten har stelnat.
  8. Servera med grönsallad och ev skirat smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.