Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maki-sushi med lax och tonfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färsk fisk, vackert paketerad i ris, är inte bara en fröjd för ögat utan smakar dessutom oemotståndligt med en exotisk dippsås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset i ett durkslag tills vattnet är klart, låt det rinna av och koka upp det i en kastull med ½ liter vatten och låt svälla under lock ca 25 minuter. Lägg en handduk mellan kastrullen och locket.
  2. Skölj gurkan och halvera på längden, avlägsna kärnorna med en sked, skär gurkhalvorna på längden i ca 1 cm breda stänger.
  3. Koka upp vinäger, socker salt och kombu i en liten kastrull, sila vätskan och låt marinaden svalna. Gör sedan sushisåsen: Blandasojasås med 5 cl vatten och bonitoflingor, låt koka upp. Häll såsen genom en sil och låt svalna.
  4. Skölj fiskfiléerna, torka av dem med papper och skär i tunna strimlor. Häll över riset i en skål, blanda försiktigt ner rismarinaden.
  5. Lägg ett noriblad på varje bambumatta, fördela riset i ½ cm tjockt lager på den nedersta tredjedelen av varje blad. Gör en liten fördjupning i mitten av riset, pensla över ett tunt lager wasabi. Lägg gurk, lax och tonfiskstrimlor i fördjupningen.
  6. Rulla ihop noribladet med hjälp av bambumattan. Ta bort mattan och skär rullen med en mycket skarp kniv i 3-4 cm långa bitar.
  7. Servera maki-sushi med sushisås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.