Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malins fudge- och chilitårta

(1 kommentar)  
Malins fudge- och chilitårta Malins fudge- och chilitårta Malins fudge- och chilitårta
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Spännande med den starka marmeladen som fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en kakform som är cirka 20 cm i diameter. Vispa det rumstempererade smöret och sockret. Tillsätt äggen ett i taget medan du vispar ordentligt. Blanda de torra råvarorna och häll i mjölken och de torra ingredienserna i smeten växelvis. Riv chokladen och rör ner den i smeten. Häll smeten i kakformen och grädda i 175° i cirka 50-60 minuter.
  2. För glasyren: Smält chokladen i mikron 2-3 minuter eller i en skål över en gryta med kokande vatten, och låt den svalna lite grann.
  3. I en annan skål vispar du smöret tills det är mjukt och krämigt, tillsätt florsockret (det bör siktas för bästa resultat) och blanda ytterligare tills det blivit en lätt och fluffig smet, tillsätt sedan vaniljextraktet och chokladen till det är blankt och luftigt.
  4. Dela den kalla kakan i tre våningar. Fukta botten med päronsaft/juice. Bred på päronmarmeladen.
  5. Lägg på nästa lager. Använd ungefär en fjärdedel av glasyren som fyllning i detta lagrer. Lägg på sista lagret och bred ut resten av glasyren med en slickepott ovanpå och på sidorna av kakan.
  6. Använd valfri dekoration.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maahl 1 januari 2009

    Tårtan gjorde succé på nyårsafton. Den är mäktig och efter en snacks, förrätt och varmrätt så blev lite mindre än halva tårtan kvar på 8 personer. Vi delade upp resterande tårtbit i fyra så fick varje par en doggybag med sig hem. Supergott som fika dagen efter!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.