Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malins vita kladdkaka

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Väldigt lättgjord och försvinnande god. Tips: Vill man ha lite tobleronekänsla så kan kakan strös med krokantströssel precis innan den ställs in i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Vispa så länge att ägg och socker blir nästan vitt och gärna lite till. Smält smöret i en kastrull, ta av kastrullen från värmen och rör ner blockchokladen. Rör tills allt är blandat. Blanda ihop mjölet, bakpulvret och vaniljsockret i en plastpåse och skaka. Rör ner mjölblandningen och chokladmixen i äggsmeten och rör försiktigt tills allt är blandat. Rör precis så länge att det blandas och inte längre.
  2. Smörj och bröa en kakform med löstagbar botten. Häll smeten i formen och grädda i 7-10 minuter. Ta ut kakan trots att den inte känns klar och låt svalna. Förvara i kylen till nästa dag.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • monicadanell 17 mars 2008

    i lördags bakade jag din vita kladkaka den var super god

  • vonne 13 april 2008

    Denna kaka var mycket god! Tack för receptet!

  • anna78 20 april 2008

    Kakan smakade alldeles för lite vit choklad för min smak. Den var god och otroligt mäktig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.