Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas goda tekakor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Nybakade te kakor med marmelad och ost. Jättegott. Går att frysa, men då helst nygräddade.

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken till cirka 50 grader och häll i havregrynen, salt och sirap. Låt blandningen stå och svälla i cirka 20 minuter. Smält smöret och rör ner det i grynblandningen. Smula ner jästen och blanda ordentligt. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i tio bitar och kavla ut till runda tekakor cirka 1 cm tjocka. Nagga dem med en gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.