Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelbröd

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Det här mandelbrödet är fantastiskt saftigt och doftar av vete, råg och mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg vetegroddar, grahamsgryn, linfrön och hackad mandel i en torr stekpanna. Hetta upp och rosta under omrörning några minuter tills de börjar dofta. Ta av från värmen och häll över i en skål.
  2. Blanda 3 ½ dl fingervarmt vatten med jästen. Tillsätt manitoba cream, rågsikt och salt till mandelblandningen och rör ner degvätskan. Slå upp på ett mjölat bakbord och knåda ihop degen cirka tio minuter tills den är jämn och smidig. Låt jäsa i 1 ½ timma. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Hetta upp en form i ugnen som är 25x10 cm. Knåda degen fem minuter och forma till en limpa. Klä formen med bakplåtspapper, lägg i degen och låt jäsa 20 minuter. Sätt in i ugnen och grädda 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.