Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmassefromage med apelsinsallad

 
Skriv ut

En favorit för oss som gillar mandelmassa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelantinet i 5 min. Värm romen, rör ner mandelmassan och ta bort från värmen. Smält ner gelantinet i mandelmasseröran. Vispa gulor och socker pösigt och vispa grädden för sig. Blanda ner först äggvispet, sen grädden i mandelmassesmeten. Lägg upp i 4 st portionsformar, ställ kallt i 3 timmar.
  2. Skölj apelsinen, riv av skalet från en apelsin. Koka med vatten , socker, stjärnanis och kanel i 3 min. Låt kallna. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut hinnfria apelsinklyftor. Lägg klyftorna i lagen och låt dra en timme. Servera dem till eller på fromagen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.