Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Smalvarianten. Man kan bjuda den som en kaka eller dekorera den med frukt och servera den som tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader
  2. Botten: Mal mandel och blanda med sockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner mandel - och sockerblandningen. Bred ut smeten i en rund, väl smord form, ca 20 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda ca 20 minuter.
  3. Kräm: Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Sjud under kraftig vispning tills krämen tjocknat. Sätt kastrullen i kallt vatten och vispa krämen kall. Bred den över den avsvalnande mandelbotten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.