Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta

 
Skriv ut

Ljuvlig och snabbakad tårta. Glutenfri!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan och vispa ned äggen. Häll i smord och kokosbeströdd rund form, cirka 24 cm i diameter. Baka i 200° varm ugn i cirka 20 min. Låt kallna.
  2. Vispa grädden. Bred grädden över den kalla mandelbottnen.
  3. Garnera med färska bär eller frukt. Färska jordgubbar är en höjdare, tycker jag.
  4. Denna tårta går att variera i det oändliga, men här kommer ett förslag.
  5. Variation: Bred en lager krossad ananas över mandelbottnen och toppa med vispad grädde som spritsas i ett rutmönster över ananasen. Garnera med citronmeliss och flagad mörk choklad. Med ananas blir tårtan frisk och god!
  6. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.