Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangofyllda kalvfärsburgare med glaze och nudel och rispilaff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den torkade mangon som skall var i receptet går oftast att få tag på i en välsorterad livsmedelsaffär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med glazen. Låt mangojuice, senap och grönpeppar koka ihop under ca 4 minuter. Smaka av med salt och red med maizena utrört i vatten. Ställ åt sidan.Blanda till burgarna genom att knåda alla ingredienser noggrannt så att färsen känns jämn och fin. Forma till 8 biffar och pensla dem med olivolja på bägge sidor.
  2. Börja med pilaffen under tiden som kolet brinner ner till glöd. Värm smör och bruten spaghetti i en gryta tills pastan blivit gyllenbrun. Tillsätt buljong, ris och salt. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock i 12 minuter.
  3. Smörj in grillgallret med lite olja och grilla burgarna ca 3-4 minuter på varje sida. Värm samtidigt glazen.
  4. Servering: lägg upp nudlarna med pilaffen och slå glaze över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.