Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängnästen med citronkräm

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Allt kan förberedas men bakelserna bör inte läggas ihop förrän strax före serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100º.
  2. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Spritsa ut rundlar, ca 10 cm i diameter, med ett extra varv vid kanten. Det går också att klicka ut marängen och göra en fördjupning i mitten. Det blir lite smet över, som du kan spritsa ut till små maränger om du vill.
  3. Grädda ca 2 timmar, tills de känns lätta och släpper papperet. Får de färg, sänk temperaturen till 80º.
  4. Citronkräm: Sjud alla ingredienser till en tjock kräm under vispning. Passa noga så att det inte blir för varmt. Kyl i vattenbad under lock.
  5. Vid servering: Häll lite citronkräm i marängnästet, fyll på med vispad grädde och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.