Allt kan förberedas men bakelserna bör inte läggas ihop förrän strax före serveringen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100º.
- Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Spritsa ut rundlar, ca 10 cm i diameter, med ett extra varv vid kanten. Det går också att klicka ut marängen och göra en fördjupning i mitten. Det blir lite smet över, som du kan spritsa ut till små maränger om du vill.
- Grädda ca 2 timmar, tills de känns lätta och släpper papperet. Får de färg, sänk temperaturen till 80º.
- Citronkräm: Sjud alla ingredienser till en tjock kräm under vispning. Passa noga så att det inte blir för varmt. Kyl i vattenbad under lock.
- Vid servering: Häll lite citronkräm i marängnästet, fyll på med vispad grädde och bär.
Publicerat den
25 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar