Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Margits pepparkakor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Mycket lättbakad pepperkaksdeg och kakorna är mycket möra och goda.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smör, socker och sirap. Lös upp bikarbonaten i vattnet Blanda samman potatismjöl, vetemjöl och kryddorna.Ta inte allt vetemjöl, spara ca 2 dl till utbakningen. Blanda i vatten och bikarbonat i smörblandningen och använd assistent för att blanda i mjölet. Tänk på att degen är varm och därför ganska lös, men när den fått vila minst 1 dygn blir den hårdare. Baka gärna en provkaka och arbeta in mer mjöl om det behövs. Kavla ut degen tunt och tag ut med pepparkaksmått, grädda i 175 grader i ca 5-6 min. Dessa pepparkakor blir mycket möra och goda. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • janetzblomberg09 5 december 2011

    Mycket goda och lättbakade men behövdes lite mer mjöl

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.