Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Markus Aujalays Kladdkaka

(6 kommentarer)  
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Det finns många varianter på kladdkaka. Den här bakas på kakao och ska vara riktigt mjuk i mitten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
  3. 3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
  4. 4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 8-15 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
  5. 5. Servera kladdkakan med grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Evia 12 juni 2008

    Denna gjorde jag ikväll til kaffet och den var så himla god. Full pott får du av mej och min familj.

  • Natalias_Mamma 22 juni 2008

    Denna har jag smakat hos Evia, den var jättegod.. själv ska jag testa göra denna.. full pott.. :D jättegott

  • Phoebe 23 juni 2008

    Tyckte att jag fick grädda den i nästan 25 min och då var den mycket kladdig i mitten. Men dagen efter var den nästan godare. Mannen o jag tyckte den var alldelses för söt men med god smak. Dottern gillade den.

  • marwis 29 juni 2008

    Detta goda recept har jag alltid använt mig av till kladdkaka. Som en variant när kladdkakan svalnat brukar jag smälta ca 15 after eight bitar, röra i ½ dl grädde och 50g smör. Detta låter jag svalna och brer ovanpå! Godare än godast!!

  • Evia 13 maj 2009

    Jag har provat göra den i bullformar och det funkar oxå jättebra. Det blev väldigt populärt på jobbet. Ha en bra dag. Evia

  • Nelly8 10 juli 2010

    Väldigt god kladdkaka! Men efter 15 min i ugnen tyckte nog jag att den var lite FÖR kladdig, den hade inte ens fått en hård yta ovanpå utan var som smet fortfarande. Men det är ju olika från ugn till ugn också. Tror att ca 25 min var lagom för oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.