580 kalorier per portion.
Couscous är en nationalrätt i Tunisien, Algeriet och Marocko.
Instruktioner
- Skala och hacka löken och pressa vitlöken.
Skär lammköttet i tärningar. Skala morötterna och palsternackorna och skär dem i stavar.
- Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta på svag värme. Lägg i kanel, gurkmeja och låt det fräsa med. Öka värmen och lägg i köttet. Låt bitarna brynas runtom.
- Tillsätt persilja, koriander och tomater. Salta och peppra och späd med vattnet. Låt allt koka på svag värme under lock ca 30 minuter. Lägg i morötter, palsternackor och kikärter.
- Låt grytan koka ytterligare 20 minuter tills köttet är mört och grönsakerna mjuka. Tillsätt lite mer vatten och smaksätt med mer salt och peppar om det behövs.
- Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen, men uteslut fett.
Rör couscousen luftig med en gaffel.
- Lägg upp couscousen på ett fat och skeda lammgrytan över.
Publicerat den
12 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar