Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk kotlett med sprätt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

MUMS!!!

Ingredienser

Instruktioner

Till servering: potatismos, lättkokt broccoli Putsa bort fett och hinnor från köttet. Skär i penngrova strimlor. Blanda med alla ingredienser till marinaden. Låt stå i ca 1/2 timme. Hetta upp smör och rapsolja i en riktigt stor tjockbottnad teflonpanna på riktigt hög värme. När fettet tystnat och blivit nötbrunt vänder du ner 1/3 av köttet. Låt bryna någon minut i lugn och ro och stek sen färdigt under omrörning. Köttet ska bara precis bli genomstekt, fortfarande lite rosa i mitten. Upprepa i ytterligare två omgångar. Torka ur pannan mellan varje. Lägg över i en stor förvärmd skål (slå i vatten från vattenkokaren och låt stå ett tag).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.