Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marsipanmousse med apelsinsallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fräscht och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Riv marsipanen, koka upp mjölk och marsipan under omrörning. Rör ner gelatinbladen i marsipanmjölken så att de smälter. Vispa äggulor och socker. Rör ner marsipanmjölken i äggulesmeten. Ställ bunken i kallt vatten. Rör då och då så att smeten blir kall.
  2. Vispa grädden löst. Vänd ner grädden i marsipansmeten och smaksätt med bittermandelarom. Häll upp i en form för att stelna i kylskåp.
  3. Skär av skalet av apelsinerna och skiva dem. Hacka nötterna grovt. Lägg apelsinskivorna på ett uppläggningsfat och skeda över marsipanmousse.
  4. Strö över nötterna och garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.