Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marulk med urgod sås

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Såsen i detta recept har blivit populär och är dessutom fettsnål. Man kan naturligtvis använda sig av annan fisk än marulk, om man vill ha en vardagsvariant av receptet, eller om man vill undvika "rödlistad" fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt igång spaghettikoket
  2. 2. smält smör i en rymlig stekpanna. Strimla salladslök och morot. låt dessa puttra sig mjuka i smöret
  3. 3. Salta och peppra (men inte för mycket peppar!) marulksbitarna. Pensla med olja. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klicka smör. Stek först ett par min på ena sidan, sen på den andra
  4. 3. Finhacka vitlök och chili, skala och finhacka lite citronskal. Hetta upp olivolja i en kastrull, låt hacket fräsa i oljan. Lägg i minicremefraichen, smaka av med fisksås och citronsaft och lite brun farin. Ev lite salt.
  5. Låt spagettin rinna av då den är al dente, blanda den med grönsakerna och tillsätt basilikabladen.
  6. Häll såsen över marulken och servera med spagettin!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.