- Serverar: 2 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Såsen i detta recept har blivit populär och är dessutom fettsnål. Man kan naturligtvis använda sig av annan fisk än marulk, om man vill ha en vardagsvariant av receptet, eller om man vill undvika "rödlistad" fisk.
Instruktioner
- 1. Sätt igång spaghettikoket
- 2. smält smör i en rymlig stekpanna. Strimla salladslök och morot. låt dessa puttra sig mjuka i smöret
- 3. Salta och peppra (men inte för mycket peppar!) marulksbitarna. Pensla med olja. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klicka smör. Stek först ett par min på ena sidan, sen på den andra
- 3. Finhacka vitlök och chili, skala och finhacka lite citronskal. Hetta upp olivolja i en kastrull, låt hacket fräsa i oljan. Lägg i minicremefraichen, smaka av med fisksås och citronsaft och lite brun farin. Ev lite salt.
- Låt spagettin rinna av då den är al dente, blanda den med grönsakerna och tillsätt basilikabladen.
- Häll såsen över marulken och servera med spagettin!
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar