Varma äppelskivor i sällskap med sammetslen semifreddo blir en ljuvlig italiensk dessert!
Instruktioner
- Dela äggen i gulor och vitor. Häll vitorna i en absolut ren och torr bunke och vispa till hårt skum. Rör försiktigt ner sockret.
Vispa i en annan bunke äggulorna pösiga tillsammans med hälften av honungen.
- Blanda ner mascarponen, lite i taget i ägguleblandningen och tillsätt resten av honungen. Rör om till en slät smet.
Vänd försiktigt ner äggviteskummet i blandningen.
- Fördela smeten i en avlång, ca 1½ liters plastfolieklädd brödform. Ställ in i frysen och låt stå i minst 6 timmar.
Ta fram semifreddon i rumstemperatur ca 15 minuter före servering.
- Skölj, skala (valfritt) och kärna ur äpplena. Skär dem i ½ cm tjocka skivor. Dela vaniljstången på längden. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt socker, skrapa ner vaniljfröna och lägg i vaniljstången (alternativt kanel) och äppelskivor.
Stek äppelskivorna varsamt i smöret tills de känns mjuka, ca 10 minuter.
- Skär semifreddon i skivor och servera med de varma äppelskivorna. Skeda lite vaniljlag över semifreddon.
Publicerat den
26 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar