Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med mascarpone- och messmörkräm

 
Skriv ut

Norrland möter Italien. Kärlek uppstår.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.
  2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner dem i ägg och sockerblandningen tillsammans med det smälta smöret och grädden. Blanda till en slät smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i ugnen ca 45 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.
  4. Medan kakan svalnar vispa ihop ingredienserna till messmörskrämen.
  5. Skär kakan i 2 bottnar. Bred ut lite av messmörskrämen på den undre delen, bred sedan på hjortronsylt. Lägg på den övre delen och bred messmörskräm över hela kakan. Garnera med hjortron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.