Här är parmesaneosten utbytt mot den färska italienska osten mascarpone. Den går att ersätta med cream cheese.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Ansa och skiva salladslöken.
- Koka upp buljongen med vinet och håll det varmt.
- Fräs löken mjuk i olivoljan i en gryta under omrörning, utan att den tar färg. Tillsätt riset och fräs ca 1 minut under omrörning tills risgrynen är genomskinliga.
- Häll på hälften av buljongen och vinblandningen och koka riset på svag värme, rör om då och då. Tillsätt mer buljong i omgångar, ca 2 dl i taget, allt eftersom den sugs upp av riset. Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka 20-25 minuter.
- Ta grytan fråm värmen rör först ner osten, vänd sedan ner laxskivorna.
- Fördela risotton i tallrikar toppa med masacarpone och rom. Peppra.
Publicerat den
28 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar