Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mascarponerisotto med rökt lax och rom

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här är parmesaneosten utbytt mot den färska italienska osten mascarpone. Den går att ersätta med cream cheese.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva salladslöken.
  2. Koka upp buljongen med vinet och håll det varmt.
  3. Fräs löken mjuk i olivoljan i en gryta under omrörning, utan att den tar färg. Tillsätt riset och fräs ca 1 minut under omrörning tills risgrynen är genomskinliga.
  4. Häll på hälften av buljongen och vinblandningen och koka riset på svag värme, rör om då och då. Tillsätt mer buljong i omgångar, ca 2 dl i taget, allt eftersom den sugs upp av riset. Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka 20-25 minuter.
  5. Ta grytan fråm värmen rör först ner osten, vänd sedan ner laxskivorna.
  6. Fördela risotton i tallrikar toppa med masacarpone och rom. Peppra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.