Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mat-Tinas räkcocktail

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och annorlunda räkcocktail. Krävs en del arbete, men det är det värt, när man får smaka resultatet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Selleripuré - Skala sellerin och skär den i mindre bitar. Koka sellerin i saltat vatten och häll av vattnet när sellerin har mjuknat. Mixa sellerin med creme fraichen i en matberedare till dess att en slät puré har bildats. Smaksätt med salt och peppar. Låt purén bli kall i ett kylskåp. Lägg en matsked i fyra stora cocktailglas.
  2. Räkor - Skär purjolöken tunt och fräs den tillsammans med vitlöken i lite olja och smör. Låt lökblandningen svalna och blanda i gurkan, räkorna och dillen. Ringla i lite örtolja och smaksätt med salt och peppar. Fördela räksalladen ovanpå selleripurén i glasen.
  3. Örtolja och bröd - Sätt ugnen på 210 grader. Blanda löken med oljan och örterna. Smaksätt med salt och peppar. Skär franskbrödet i tunna skivor, så många som önskas och lägg dem på en plåt. Ringla lite örtolja på brödskivorna och baka dem i ugn ca 5 min. Placera en brödskiva i varje cocktailglas och servera de övriga som tilltugg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.