Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 8 minuter
Skriv ut

Jätte goda franskbröds bullar, som blir jätte fluffiga. Dom går åt som bara den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet, låt det bli fingervarmt 37 grader. Obs! Det blir fort varmt. Häll vätskan över jästen och rör ut jästen helt. Blanda i socker och salt och häll sen i vetemjölet och vispa till en jämn deg. Låt degen jäsa i 40 min övertäckt med handduk.
  2. Lägg upp degen på bakbord och rulla bullar, doppa ev i lite mer mjöl så att man kan rulla bullar (det gör inget om dom är lite kletiga, då blir bullarna saftigare, ju mer mjöl ju torrare bullar får man) . Lägg bullarna på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa under duk i 40 min.
  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. In i ugnen på mittersta falsen i 6-8 minuter tills dom är gyllenbruna, i 250 grader.
  4. Vill man göra degen till ett bröd, så gör man hela degen till ett bröd, med samma jäsning men 200 grader i ugnen i ca 25-30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • NeroAnima 1 augusti 2009

    Samma gradtemperatur när man gör bullar som bröd? Meningen med bröd kan tolkas som om att det är olika gradantal beroende på om man gör bröd eller bullar.

  • nettan33 1 augusti 2009

    va bra att du såg det har missat att skriva grad talet till bullarna, som skall vara 250 grader tack för hjälpen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.