Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mattias Heta Couscous

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En rätt som uppstod ur en "tager vad man haver" situation, men som jag blev riktigt nöjd med. Rätten är inspirerad av ett recept på risotto men riset har byts ut mot couscous och både mängder och ingredienser ändrats rejält.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka lök och selleri i en matberedare och bryn dem i rapsoljan i en stekpanna.
  2. Koka upp hönsbuljongen, tillsätt den rivna moroten (du kan riva den i matberedaren när du ändå har den framme) och koka 1 min.
  3. Stjälp över lök och selleri i buljongen, rör i couscous och lyft ifrån värmen, lägg på locket och låt stå 5 min.
  4. Stek kyckling, koriander & gurkmeja i stekpannan (tillsätt olivolja om det behövs), salta och peppra. Hacka chilin och lägg i den (inklusive kärnor) mot slutet.
  5. Strimla kycklingen och lägg i den tillsammans med chili, hackad tomat och kapris i kastrullen. Rör om och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.